Til USA for at hjælpe Obama

De næste fjorten dage skal jeg føre valgkamp for Obama. Han ved dog ikke selv, at jeg og en gruppe på 20 politiknørder fra Radikale Venstre tager til Virginia for at kæmpe for ham. Virginia er en såkaldt svingstat, hvor Obama og Romney står helt lige.

Af Sander Jensen

En svingstat – alt kan se
Det kan gå begge veje, og jeg vil gerne gøre mit til, at det tipper til Obamas fordel. Jeg kan ikke holde ud, at de republikanere, som smadrede USA og verdensøkonomien i 00’erne skal til magten igen. At være en del af Obamas valgkamp er en mulighed, der aldrig kommer igen i livet.

På turen skal vi også mødes med en lokalpolitikere i både Washington DC og Charlottesville, en universitetsby på størrelse med Vejle i det vestlige Virginia.

Til møde i kongressen
De første fire dage er vi i Washington DC, hvor vi mødes med demokraten Mary Cheh i Washingtons Ward 3 (kommune), ligesom vi har møder i kongressen med blandt andet med Angela Rye fra Congressional Black Caucus, der er sammenslutningen af afroamerikanske kongresmedlemmer for både republikanere og demokrater.

Valgkamp i provinsen
Herefter går turen til Charlottesville i Virginia, hvor vi mødes med viceborgmesteren Kristin Szakos for at høre om, hvordan byen Charlottesville klare fremtidens udfordringer. På valgdagen tirsdag 6/11 er vi i Charlottesville til valgfest i det lokale demokratiske valgkontor. Det bliver sindssygt spændende.

Vi skal både føre valgkamp fra dør til dør og lære, hvordan amerikanerne organiserer sig, for at vi kan bruge det i den kommende regions- og kommunalvalgkamp. Jeg forventer, at amerikanerne er super gode til at engagere frivillige, og at de har en helt anden dynamisk og velorganiseret tilgang til valgkamp.

Mødes med folket
Det bliver også interessant at finde ud af, om amerikanerne er dumme, lyver og bedrager, som de ofte bliver portrætteret i danske medier. Jeg tror, at billedet er langt mere nuanceret, og at hr. og fru Amerika måske bare minder om hr. og fru Danmark.

Den 6. november ved vi, om min lille indsats i verdenshistorien for den store Obama har virket. I mellemtiden kan man følge med her på bloggen www.sanderjensen.dk. Eller hvis du er ven med mig på Facebook.

Four more years for Obama!

Reklamer
This entry was posted in Ikke kategoriseret on by .

About Sander Jensen

Formand for Radikale Venstre i Aarhus Medlem af hovedbestyrelsen og forretningsudvalget (Udtrådt 2012) Selvstændig kommunikationsrådgiver og journalist i Small Giant Communications Redaktør for iværksætteravisen Aarhus Affairs Næstformand i bestyrelsen for Frontløberne Bestyrelsesmedlem i teater Katapult og Ambassaden Kulturelsker og hobbypoet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s